Rubrica "Stiati ca"

In jos

Rubrica "Stiati ca"

Mesaj  ciutacu la data de Mier Dec 15, 2010 9:01 am

Propun ca fiecare dintre membrii , sa posteze la aceasta rubrica curiozitati legate de domeniul nostru de activitate...si pentru ca eu sunt primul Smile, am sa vin cu prima curiozitate ..CARTOFUL ELECTROCUTAT este un aliment nutritiv bogat in antioxidanti...

-Cartofii devin alimente mai sănătoase dacă sunt "trataţi" cu şocuri electrice sau cu ultrasunete, potrivit oamenilor de ştiinţă japonezi
Electricitatea "păcăleşte" cartoful să producă un "val" de antioxidanţi, aceste substanţe având un rol important în menţinerea sănătăţii organismului.
-Aplicat la scară industrială, acest proces în aparenţă deloc costisitor ar putea să ofere cartofului o imagine complet nouă. Alte teste, desfăşurate în cadrul aceluiaşi studiu, au relevat faptul că folosirea ultrasunetelor are efecte similare asupra cartofului.
-Cercetătorul nipon Kazunori Hironaka, de la Universitatea Obihiro, coordonatorul studiului, a declarat: "Antioxidanţii din fructe şi legume au o mare importanţă în prevenirea bolilor cronice, precum maladiile cardiovasculare, diverse tipuri de cancer, diabet şi bolile neurologice".
Inspirându-se din faptul că seceta, vătămările de ordin fizic, provocările de ordin natural şi stresul determină această legumă să producă cantităţi mai mari de antioxidanţi, oamenii de ştiinţă japonezi au dorit să verifice dacă şocurile electrice aplicate de oameni au acelaşi efect asupra cartofului.
-Astfel, cartofii (întregi) au fost scufundaţi în recipiente cu apă sărată, unde s-a aplicat un curent de intensitate slabă, timp de o jumătate de oră. Testele au arătat faptul că nivelul de antioxidanţi a crescut cu 60%.
-O sesiune cu ultrasunete timp de cinci minute are efecte similare.
-Cercetătorii japonezi susţin că acest tratament "nedestructiv" reprezintă o metodă simplă şi deloc costisitoare care face din cartof o legumă şi mai "atrăgătoare".[b]

ciutacu

Mesaje : 2
Data de înscriere : 05/12/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Stiati ca

Mesaj  zavoianuvoinel la data de Mier Dec 15, 2010 10:47 pm

Cele mai mici seminte din lume sunt cele de orhidee, 1000 de seminte cantarind sub 1 mg.

zavoianuvoinel

Mesaje : 3
Data de înscriere : 13/12/2010
Varsta : 30

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Stiati ca.....

Mesaj  zavoianuvoinel la data de Mier Dec 15, 2010 10:48 pm

In Nicaragua creste planta Phitologica Electrica. Ea are proprietati electro-dinamice, influenta ei magnetica se simte de la distanta de 2,5 m. Daca o atingi, ea produce furnicaturi si amorteala; pasarile si insectele o ocolesc. Proprietatea electro-dinamica nu este constanta: in timp ce noaptea e abia perceptabila, odata cu aparitia luminii, intensitatea ei creste, atingand apogeul in cursul zilei, in jurul orei 14.

zavoianuvoinel

Mesaje : 3
Data de înscriere : 13/12/2010
Varsta : 30

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Stiati ca.....

Mesaj  zavoianuvoinel la data de Mier Dec 15, 2010 10:55 pm

Sucul de morcov este izvorul cel mai bogat in vitamina A usor asimilabila si contine cantitati insemnate de vitamina B2, C, E, D, F, si de minerale, K; Na, Ca, Mg, Fe. Stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia, cicatrizeaza formatiunile ulceroase gastro-intestinale, dizolva formatiunile canceroase, fiind de asemenea de un pretios ajutor in mentinerea structurii osoase a dintilor. Femeile insarcinate ar trebui sa bea mult suc de morcov in ultimele luni de sarcina. De asemenea este indicat in boli hepato-biliare, si dermatologice.

zavoianuvoinel

Mesaje : 3
Data de înscriere : 13/12/2010
Varsta : 30

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Rubrica "Stiati ca"

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum